Dimecres, 22 January 2025

XATEBA CONDENA ASESINATO MACHISTA

XATEBA CONDENA EL ASESINATO DE LA VECINA DE XATIVA ISABEL ELENA RADUCANU Y SE SUMA A LA CONCENTRACIÓN  ANTE EL AYUNTAMIENTO A LAS 12 HORAS.

Ante el asesinato de la vecina de Xàtiva  Isabel Elena Raducanu, XATEBA-Asociación por la Igualdad y contra la Violencia de Género- quiere manifestar su consternación y condena.

No existe ninguna razón que pueda justificar la violencia contra las mujeres. Condenamos cualquier forma de violencia, nos posicionamos abiertamente en contra de cualquier tipo de agresión física, psíquica o sexual que sufra cualquier ser humano y en concreto, constatamos que son las mujeres las que , por el mero hecho de  serlo , están más expuestas a sufrir violencia y agresiones. Tras  15 años trabajando por sensibilizar a la ciudadanía, formar a las nuevas generaciones, articular recursos e impulsar políticas de prevención, protección e integración de las mujeres víctimas de violencia machista, valoramos la existencia de avances importantes. Pero creemos que no hay lugar para la autocomplacencia porque sigue habiendo una inmensa tarea que realizar en múltiples frentes y ámbitos. Sigue siendo necesaria la implicación individual y el compromiso colectivo para frenar las conductas de abuso y maltrato que penalizan a las mujeres.

Se impone, hoy más que nunca, un pacto de toda la sociedad para erradicar la violencia y condenar a los maltratadores  creando modelos de relación sustentados en el respeto y la libertad. Son necesarias políticas de igualdad que garanticen a las mujeres ni un derecho menos,  ni una obligación más,  que al resto de la población. Ya es momento de dejar de hablar de la importancia de la educación, para educar realmente en los centros educativos de todos los niveles contando con los recursos, las adaptaciones y las programaciones necesarias. Ya es hora de articular ese cambio cultural  necesario para impedir que se alimenten conductas discriminatorias que se toleran y consienten. Hay que conocer la violencia machista, mirarla de frente y erradicarla para crear espacios de convivencia donde quepan todas las personas.

A la espera de que la investigación determine las  causas  y autoría del asesinato de esta vecina, creemos que en cualquier caso, es su condición de mujer  lo que la ha  convertido en víctima. Una realidad que algunos se empeñan en ignorar, negando así la específica situación de vulnerabilidad en que se encuentran todas las mujeres.

Llamamos a toda la sociedad a que participe en la concentración prevista a las 12 horas en el Ayuntamiento como muestra de repulsa, como condena , como mensaje explícito y contundente de que la violencia machista no tiene sitio, ni futuro en esta ciudad.

 

DONACIÓ TRAIL ENGUERA

Atenent l’oferiment que arriba a XATEBA, el diumenge 5 de maig, ens desplacem a Enguera on es celebra el VII Trail Umbria – La Plana.

L’ambient en la plaça on està situat el punt d’eixida i arribada és espectacular: persones de totes les edats, participant o animant, parades amb contingut relacionat amb l’esport, panels informatius, “photocall”, ...i molt ben situat EL PUNT VIOLETA amb informació, pulseres, etc.

Allí ens presentem a Dolo, la Tècnica d’Igualtat en el municipi des de fa uns mesos. Ella ens explica el motiu pel qual ens han convocat: l’organització, per part de l’Ajuntament, d’aquest Trail vol donar part de la recaptació a una entitat feminista que treballa per la Igualtat i contra la Violència de Gènere. Hi havia vàries opcions. Amb les referències que li va donar una enguerina associada a Xateba i després de visitar la nostra pàgina web, van decidir destinar aquesta donació a XATEBA.

Fina i jo aprofitem per a parlar també amb la regidora responsable de l’àrea d’Igualtat. Oferim la nostra col.laboració per a qualsevol qüestió que es necessite tant a l’hora de sensibilitzar la població com per a organitzar alguna activitat concreta. De fet, oferim els llenços d’ART AL CARRER i deixem els dossiers que expliquen aquesta activitat tot animant a demanar també l’aportació d’artistes d’Enguera. Sense caure en el desànim, poc a poc, potser hi haurà una Associació Feminista d’enguerines i enguerins treballant per la Igualtat!!!

Un cop lliurats els premis a corredors i corredores es va reclamar la nostra presència i van fer-nos entrega de la donació: 602,5 euros

Gràcies, ENGUERA!!!

 

Xelo Gómez

 

XATEBA CONVOCA DEBAT

XATEBA convoca a los partidos políticos para conocer sus propuestas para mejorar la vida de las mujeres y presentar una propuesta común: la Xàtiva Violeta II

Con motivo de las próximas elecciones municipales, XATEBA cree conveniente conocer y difundir las propuestas en materia de políticas de igualdad de los diferentes partidos que se presentan para gobernar la ciudad.

En 2015 XATEBA convocó con carácter previo a las elecciones a las personas que encabezaban las candidaturas para proponerles la suscripción de un pacto que hiciera realidad el deseo de hacer de Xàtiva una ciudad violeta que habitaran las mujeres encontrando respuesta a sus necesidades.

Un pacto en torno a 50 medidas que fue suscrito en su día por quienes eran candidatos e incorporado después, en su condición de gobernantes, al programa de gobierno de San Doménech, como hoja de ruta del Ayuntamiento en materia de políticas de igualdad

Ante las próximas elecciones XATEBA ha realizado una evaluación de la aplicación de dicho pacto, en base a un cuestionario y a las conclusiones derivadas de una reunión abierta realizada el pasado 9 de Mayo. Destacan como conclusiones la realización de algunas de las acciones previstas más relevantes como la existencia de Concejalía de las Mujeres o la Casa de les Dones pero también la falta de información suficiente sobre la aplicación de gran parte de sus medidas, En todo caso, quedan pendientes o están en proceso demasiadas acciones de las previstas, lo que indica la necesidad de acrecentar esfuerzos para que las políticas de igualdad no sean secundarias en la acción municipal.

XATEBA no cree nada positivo que condicionados por las urgencias o las presiones, se olviden o sacrifiquen las políticas activas que merecen las mujeres de la ciudad. En esta línea, XATEBA, ha sistematizado las experiencias adquiridas y ha configurado lo que se ha llamado la XATIVA VIOLETA II. Es una propuesta de acciones, formuladas con concreción, temporalizadas y priorizadas para articular una política municipal que en materia de igualdad no se quede atrás y superando la política de gestos, consolide cambios estructurales que garanticen de forma permanente la calidad de vida de las mujeres.

Las personas que encabezan 6 de las candidaturas que se presentan a las elecciones municipales han confirmado su asistencia a una mesa redonda que se celebrará el próximo día 17 a las 17 horas, en la Casa de les Dones.

Roger Cerdá, Miquel Lorente, Empar Penadés, Ferran Minguet, M José Pla y Juan Giner podrán exponer tanto sus propias propuestas en materia de políticas de igualdad, como suscribir si lo creen conveniente el proyecto de la Xativa Violeta II, la Xàtiva de las mujeres que es posible, que es necesaria y ,sobre todo, que es de justicia.

 

XV PREMI XATEBA - 2019 PARA ALICIA HERRERO SIMÓN

“Reunida la Junta de Xateba, el divendres dia 3 de maig de 2019, acorda atorgar per unanimitat el XV PREMI XATEBA PER LA IGUALTAT a ALICIA HERRERO SIMÓN.

Per la seua trajectòria professional, en la que destaca la seua ampla formació en el camp de la dansa, com a manifestació integradora de les arts musicals, expressió visual del moviment artístic corporal, l'aplicació dels seus estudis de la dansa al món comunitari des de la vessant educativa i des de la perspectiva de gènere i la seua trajectòria en el camp de la investigació aprofundint en la seua passió de les arts escèniques de la dansa.

Alicia HERRERO, és el millor model per a les xiquetes, els xiquets i joves de la nostra ciutat. A través de la dansa està aplicant la formació permanent, amb disciplina i rigor, i el seu compromís en la seua ciutat, Xàtiva. Una passió de vida expressada a través de la seua sensibilitat per la dansa com la millor manera de l'educació inclusiva i de l'apoderament de xiquetes i joves.

Totes aquestes raons estan avalades en la seua biografia professional. Naix a Xàtiva, València (1977). Coreògrafa i ballarina de professió. Docent i investigadora per vocació i gestora cultural per derivació.

La seua trajectòria transita entre Londres, València i Roma. Reconeguda pels seus projectes artístics-educatius intergeneracionals de moviment, música i cant. Professora de Dansa Contemporània al Conservatori Superior de Dansa de València; dirigeix Itinerari de Dansa educativa, comunitària i del benestar. Actualment compagina creacions coreogràfiques amb investigacions socio-educatives sobre gènere.

Volem, doncs, fer un reconeixement a ALICIA HERRERO SIMÓN, per la seua aportació des de la seua passió, la dansa, per la construcció d’espais inclusius i l’apoderament de xiquetes i joves. “


ITINERARI ARTÍSTIC D’ALÍCIA HERRERO SIMÓN


· FORMACIÓ

Títol Superior de Pedagogia de Dansa Contemporània per l'Institut del Teatre-Diputació de Barcelona.

Llicenciada en Coreografia i Interpretació pel Conservatori de Dansa de València i MEC.

Diplomada en dansa-teatre per London Studio Centre-Universitat de Middlessex, Regne Unit.

Va estudiar diferents estils de dansa, música, cant i interpretació, especialitzant-se en Dansa Contemporània amb màximes qualificacions.

Formada en diverses tècniques corporals a Anglaterra, Àustria i l'Índia-Universitat de Maharasthra.

Rep formació en producció i gestió cultural.


· EXPERIÈNCIA EDUCATIVA

Actualment ocupa la Càtedra de Dansa Contemporània, com a professora interina, del Conservatori Superior de Dansa de València.

Professora especialista en Psicopedagogia de Dansa i Teatre del CSD i Escola Superior d'Art Dramàtic, València.

En Conservatori Superior de Dansa d'Alacant va dirigir l'Itinerari Dansa educativa, comunitària i del benestar.

Col·labora en projectes d'investigació entorn a la dansa al costat de la Universitat de València. Imparteix cursos de formació per a professorat CEFIRE.

Va ser assessora de la Conselleria d'educació CV per desenvolupar el currículum d'ESO i Batxillerat en 2015.

Amb més de 20 anys d'experiència docent, ha impartit cursos de dansa, coreografia i tècniques corporals per a centres educatius, institucions i companyies professionals internacionals.

Al 2010 funda l'estudi d'arts del moviment “La Nova en dansa / Estudi AH a Xàtiva”.

Des de 2009 desenvolupa projectes artístic-educatius de dansa comunitària amb una notable acció social.

 
· COREOGRAFIA

Les seues creacions s'han representat als principals teatres londinencs, incloent The Place, Laban Institute Centre i Linbury Theatre-Royal Opera House i en gires pel Regne Unit, Espanya, Portugal, Bulgària, Japó, Cuba, Itàlia i Singapur.

Coreografia per a altres companyies de dansa independents i per a produccions de sarsuela i òpera.

Ha dirigit videodanses i altres esdeveniments artístic-culturals.

Nominada com a Jove coreògrafa Anglaterra-Jerwood Award 2003. Va rebre el Premi Abril a la “Millor directora d'escena 2010”, entre altres nominacions.

Al 2006 estableix la companyia Alicia Herrero Dance Company resident al Gran Teatre de Xàtiva fins a 2010, les produccions van ser guardonades.

Al 2009 crea, al costat de l'artista Mari Ángeles Vila, el col·lectiu Les Mitoncondria a Roma-València. Plataforma des de la qual presenta creacions interdisciplinars.

Des de 2009 dirigeix i coreografia espectacles per a projectes educatius i socials.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Cookies

Registre de visites

Hui 24

Ahir 34

Aquesta setmana 88

Aquest més 793

Totes 53835

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Uneixte a nosaltres

Cercar

Col·labora