Dimecres, 20 October 2021

DECÀLEG PER UNA CIUTAT/POBLE VIOLETA

PROPOSTES PER A LA CIUTAT/EL POBLE VIOLETA

MUNICIPALITZANT LES POLÍTIQUES FEMINISTES

UN DECÀLEG PER LA IGUALTAT.- Eleccions municipals 2019

 

Una CIUTAT/UN POBLE Violeta, és una poble per a les persones. Un poble que té en compte a les dones, les tasques que, majoritàriament, encara desenvolupen tant a l’àmbit privat com a l’àmbit públic. Volem un ajuntament compromès amb les polítiques actives que situen a les dones als diferents àmbits de la vida de la nostra ciutat/poble, promocionant el seu protagonisme en la història, la cultural, la salut, l’educació i l’economia així com en el propi disseny urbanístic.

Per això, reclamem que els partits polítics que es presenten a les eleccions municipals de 2019, desenvolupen les següents accions:

 

  1. Crearà la REGIDORIA DE LA DONA, dotant-la de PERSONAL FORMAT EN PERSPECTIVA DE GÈNERE, amb el pressupost necessari i responsabilitats tranversals per a garantir que s’apliquen les accions d’igualtat des de tots els departaments que estan organitzats en l’ajuntament.

  2. Garantirà la participació activa de les dones, a través del CONSELL DE LA DONA. Òrgan participatiu de tots aquests agents socials per realitzar polítiques actives tendents a la ciutat/poble violeta.

  3. Dotarà a la ciutat de una CASA DE LA DONA, com a espai de trobament de totes les associacions de la ciutat/ del poble que realitzen tasques en la construcció de la ciutat/poble violeta. Per a la seua dinamització es recolzarà a les associacions feministes d’àmbit local amb subvencions i/o convenis que ajuden al seu desenvolupament de projectes.

  4. ELABORARÀ EL PLA D’IGUALTAT. Un document de treball que, a més de realitzar un estudi de la situació de les dones a la nostra ciutat/poble, reflectirà, a partir d’aquestes dades, un diagnòstic , una metodologia de treball i unes propostes d’actuació així com l’avaluació que guie les noves accions. Aquest document es realitzarà amb la participació activa del Consell de la Dona.

  5. ELABORARÀ EL PLA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE. En l’elaboració, seguiment i avaluació d’aquest Pla, participaran els agents socials que incideixen tant en la prevenció, sensibilització - informació, així com totes aquelles tasques d’assistència a dones en situació de violència de gènere.

  6. S’acordarà el PROTOCOL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE per tal de coordinar les accions d’acompanyament, assessorament, assistència, atenció i protecció per a les dones que viuen o han viscut situació de violència de gènere.

  7. De les tasques que s’han d’incloure en aquest Pla Contra la Violència de Gènere, cal destacar totes aquelles que condueixen a establir sinèrgies amb associacions, comunitat educativa, agents econòmics, etc, per establir una CIUTAT/POBLE LLIURE DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE.

  8. L’Ajuntament GARANTIRÀ LA TRANVERSALITAT en les polítiques feministes creant els instruments que la fan efectiva: pressupostos amb perspectiva de gènere, informes d’impacte de gènere dels programes i actuacions que es desenvolupen des de totes les àrees de l’ajuntament, dades desagregats per sexe, així com l’avaluació des de la perspectiva de gènere dels programes i accions desenvolupats per TOTS ELS DEPARTAMENTS de l’ajuntament.

  9. Es FORMARÀ AL PERSONAL TREBALLADOR I POLÍTIC des de la perspectiva de gènere, així com als diferents agents socials implicats en la participació de les polítiques d’igualtat i contra la violència de gènere.

  10. Coordinarà les accions dels diferents sectors de la ciutat/ del poble per tal de construir processos tendents a UN POBLE CUIDADOR I UN POBLE EDUCADOR/UNA CIUTAT CUIDADORA I UNA CIUTAT EDUCADORA. En aquest projecte s’inclourà a tots els agents socials que incideixen en la nostra ciutat/poble, des del món econòmic - empresarial i sindical, des de l’àmbit urbanístic, del món de la cultura, sanitari i educatiu.

ENCONTRE XATEBA 2019: "ECOFEMINISME: REPTES PER A LA VIDA"

XATEBA organitza, per al proper dia 04 de Maig, dissabte, l’ Encontre anual, que porta per títol, "ECOFEMINISME: REPTES PER A LA VIDA”.

Cal destacar, que es portarà a terme en la Casa de Cultura de Xàtiva i està previst l'inici a les 9.30 hores.

Aquest és un acte obert a sòcies, associacions i a totes les persones interessades en general i pretén facilitar un espai per la formació, reflexió i debat, en aquesta edició al voltant del feminisme, ecologisme, la sostenibilitat del planeta, importància de les cures, de la vida digna, del saber rural que atresoren les dones, el víncle amb la terra, els Drets Humans, entre altres.

L´encontre de Xateba d´aquest any també oferirà una visió general del que és l´Ecofeminisme, així com dels seus dos pilars, la interdependència, "depenem els uns dels altres", i l'ecodependència, "necessitem el medi ambient per a sobreviure”. Així mateix, es reflexionarà, al voltant del qué es això de posar la vida en el centre, i com poder fer-ho en les nostres pràctiques quotidianes.

Per això, el programa recull en la primera part, una conferència introductòria a càrrec de Dina Garzón Pacheco, Coordinadora de la Xarxa Ecofeminista, i d´altra banda una taula redona, en la que podrem conèixer experiències i iniciatives que han dut endavant en l´àmbit local en matèria d´ecofeminisme , Esther Esquembre, de Zoonia Asociación, i Patricia Dopazo, de Plataforma ecofeminista i “Revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas”.

En definitiva, parlarem de reptes per a la vida. La de tots i la nostra. Sense feminisme no hi ha planeta.

Des XATEBA es convida a tota la ciutadania a participar en aquest acte. Inscripcions abans del 2 de Maig: Tf. 662135785 o enviant correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

EVALUACIÓ XÀTIVA VIOLETA

XATEBA INICIA PROCÉS D’AVALUACIÓ DE LA XÀTIVA VIOLETA, PARTICIPA!

Des de XATEBA comencem un procés d'avaluació de la XÀTIVA VIOLETA que són les propostes que estan incloses al  Pacte Municipal de Sant Domènec. Per això, necessitem que contestes el següent qüestionari. El termini per a fer i enviar aquest qüestionari és el 5 de maig. Els resultats d'aquest qüestionari se vos enviarà.  Així mateix, també vos convocarem a una reunió per tal de compartir les impressions generals sobre aquestes propostes. La finalitat és tornar a presentar la XÀTIVA VIOLETA II per a les properes eleccions municipals de maig de 2019. Moltes gràcies per la teua col·laboració.

Selecciona/copia i talla el següent enllaç

https://fina155255.typeform.com/to/v0wQny

 

XATEBA CONVOCA EL XV PREMI XATEBA 2019

XATEBA, associació per la igualtat i contra la violència de gènere, convoca i obri termini de presentació de candidatures del XV PREMI XATEBA. 

Aquest premi és un reconeixement a les dones de Xàtiva o vinculades a la ciutat, que destaquen o han destacat per la seua pròpia trajectòria vital, o pel treball en pro de la igualtat i dels drets de les dones en diferents àmbits: associatiu, professional, esportiu, empresarial, polític, etc. Es pretén amb aquest premi, a més de reconéixer, visibilitzar la contribució de les dones, tantes vegades invisibilitzada, a la ciutat de Xàtiva. 

El termini de presentació de candidatures estarà obert fins al 30 d'abril de 2019, a les 24,00 hores. 
Les candidatures, les bases de les quals es poden trobar en la pàgina web de l'associació www.xateba.es es podran presentar a través de correu electrònic, o directament a la Junta Directiva de l'associació. 

La resolució del jurat, es farà públic el dia 4 de maig i el premi s'atorgarà el 14 de juny en un acte organitzat per XATEBA.

Bases

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Cookies

Registre de visites

Hui 18

Ahir 32

Aquesta setmana 73

Aquest més 513

Totes 26523

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Uneixte a nosaltres

Cercar

Col·labora