Dimecres, 20 October 2021

XATEBA INVITA A PARTICIPAR A LAS SOCIAS EN LA EDICIÓN DE SU BOLETÍN

XATEBA inicia el curso, con la programación de las próximas actividades a realizar e invitando a sus socias a participar en la nueva edición de su boletín, el número 19, que verá la luz en octubre/noviembre.

Interesa, que todas las socias, puedan colaborar en la elaboración de contenido del boletín. Por ello la Junta Directiva invita a participar en dos apartados concretos, el de OPINIÓN, aportando los artículos de opinión sobre el tema que consideren oportuno, o bien o bien respondiendo a las preguntas: ¿Es Xàtiva una ciudad violeta? ¿Qué nos falta? ¿Qué podríamos felicitar? ¿Qué iniciativas propondrías?; y el RACÓ DE LLETRES, aportando poemas, relatos, reseñas…

Los textos no deben superar la extensión de una hoja (por una cara). Se deben presentar en archivo Word, en castellano o valenciano.

Las aportaciones se remitirán al correo de XATEBA Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. antes del día 5 de octubre 2018.

Iniciamos el curso… para hacer de Xàtiva una ciudad de las mujeres y para las mujeres.

 

                                                                                  Xàtiva, 12 de Septiembre de 2018

 

XATEBA LLIURA A RAQUEL LANGA EL XIV PREMI XATEBA

El Pati de la Casa de Cultura de Xàtiva, com ja és tradició, va acollir divendres passat 15 de juny l'acte de lliurament del XIV Premi XATEBA a RAQUEL LANGA RIPOLL


El Premi XATEBA és una de les accions més entranyables i significatives de l'associació. La finestra que XATEBA va obrir fa ja catorze anys, per a convidar a mirar amb ulleres violeta i descobrir a les dones que cada dia amb la seua vida, i compromís contribueixen a millorar la vida, la ciutat.  El Premi és l'aportació a la visibilitat de les dones, perquè només es reconeix i es valora allò que es veu. I a Xàtiva és necessari veure l'aportació de les dones. 


La Rondalla, la Escola de Danses de Xàtiva i Abraham Rivas, van posar la música, a un acte en el qual es va reconèixer la trajectòria de la premiada: quaranta anys, dedicada a les recuperació de les danses populars com a forma genuïna d'expressió de la cultura tradicional, i el compromís amb la recuperació dels balls de la celebració de la festivitat del Corpus i especialment per la inclusió de les dones en aquesta activitat com a forma d'apoderament individual i col·lectiu.

 

   
     
     

NOTA DE PREMSA: NOVA JUNTA DIRECTIVA DE XATEBA

XATEBA, associació per la Igualtat i contra la Violència de Gènere, va celebrar la seua assemblea anual ordinària el passat divendres, 23 de febrer, a la Casa de la Cultura de Xàtiva.

D’entre el punts de l’ordre del dia volem destacar l’aprovació, per unanimitat, de la nova Junta de Xateba. El perfil d’aquest nou grup de dones combina l’experiència a l’associació amb la responsabilitat en diferents àmbits professionals i de formació feminista. Són les dones encarregades d’executar el programa d’activitats que es van presentar a l’assemblea i que va estar aprovat por unanimitat.

Així mateix, la presidenta salient, Fina Garcia Ruiz, va realitzar una valoració sobre els quasi nou anys que ha desenvolupat aquest càrrec. Una valoració general positiva pel que fa a la consolidació del projecte col·lectiu de Xateba. Va destacar que en el seu període de presidència han augmentat el nombre de sòcies, passant de 94 a 141, l’organització de grups de treball, com a espais de participació social i aplicant el principi de transversalitat al sí de l’associació. Els grups que ja estan configurats són: acompanyament a dones que viuen situació de maltractament, taller de poesia feminista, homes d’avui, indicadors de la Xàtiva Violeta, grup d’acollida a les persones nouvingudes i tertúlies feministes.

A més, s’han consolidat accions que defineixen el projecte de Xateba com ara, l’Encontre, Art al Carrer, concentració del 25 de novembre i el Premi Xateba. Per acabar la seua intervenció en aquest tancament d’etapa, va donar les gràcies a totes les entitats, col·lectius i persones que han col·laborat i han fet possible el desenvolupament del projecte de Xateba.

Seguidament, la nova presidenta, JERO GARCÍA LEÓN, va exposar el programa d’activitats anual, destacant els objectius que guiaran la seua coordinació: major protagonisme de les sòcies i aplicar el valors feministes a totes les accions que desenvolupe Xateba.

Jero Garcia León, aporta al projecte de Xateba, a més de la seua experiència dintre de l’associació, un gran bagatge professional en el desenvolupament de programes per la igualtat i contra la violència de gènere. Volem destacar el seu tarannà, conciliador i sòric, que la fa mereixedora del recolzament i la il·lusió pel seu lideratge, de la pròpia Junta de Xateba i també de les sòcies i persones col·laboradores.

S’inicia, doncs, una nova etapa per a Xateba, amb energies renovades per consolidar i obrir un gran projecte en la construcció d’una societat més justa, més igualitària i digna per a les dones.

 

La Junta De Xateba - 27 de febrer de 2018

NOTA DE PREMSA: PLATAFORMA INTERCOMARCAL VAGA 8 DE MARÇ

Reunides a Xàtiva, dones a titol particular així com associacions de diferents localitats de la Costera , la Ribera Baixa i la Vall d’Albaida, hem decidit constituir-nos com a Plataforma Intercomarcal de suport a la Vaga Feminista convocada per al pròxim dia 8 de Març, que té com lema “El 8 de març les dones parem el món” i que esta promoguda per les feministes de diferents països del món.

El objectiu es parar tots els treballs, fins i tot aquells que realitzem gratuïtament a les llars i espais privats. I tenim bones raons:

Perquè la precarietat ens porta a ser treballadores a temps parcial, sense haver-ho desitjat, i les més exposades a l’atur, amb pitjors prestacions socials i jubilació. No podem consentirque ser dona siga la principal causa de pobresa, i amb més incidència.

Ja n’hi ha prou de dones, xiquets i xiquetes víctimes del terrorisme masclista. Estem fartes de com es disposa dels nostres cossos i de les nostres vides perquè no volem ser mercaderies ni objectes al servei de desitjos aliens o del mercat de consum.

Hem sigut massa temps la mà d’obra gratuïta que compensa les retallades pressupostàries als àmbits de la salut, serveis socials i educació. Però els llocs més alts de la política i de les empreses estan copats majoritàriament per homes i són ells qui prenen les decisions.

Denunciem la bretxa salarial entre homes i dones, la precarietat laboral, l’assetjament sexual en el treball, la no conciliació familiar.

Denunciem la bretxa de gènere que no ens permet accedir als llocs que ens corresponen per dret i per mèrits propis.

Denunciem que les nostres germanes procedents d’altres cultures i que viuen en el nostre país no siguin reconegudes com subjectes de ple dret, afegint-se a la seva condició de migrants la de ser dones en una situació de gran vulnerabilitat. Denunciem també la homofobia i la transfobia com una forma més de violència masclista.

Fem una crida a les entitats públiques o privades, a l’administració, a les associacions, a la ciutadania en general perquè faciliten la vaga, i a totes les dones en particular perquè facen vaga.

El 8 de març anem a paralitzar tota la societat des de quatre àmbits: el dels llars, consum; treballs de tot tipus, legals o d’economia submergida, a l’àmbit públic o privat; i estudis.

PLATAFORMA INTERCOMARCAL VAGA FEMINISTA 8M2018

Xàtiva, a 17 de febrer 2018

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Cookies

Registre de visites

Hui 12

Ahir 32

Aquesta setmana 67

Aquest més 507

Totes 26517

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Uneixte a nosaltres

Cercar

Col·labora