Dimecres, 20 October 2021

NOTA DE PREMSA: XATEBA SOL·LICITA INFORMACIÓ SOBRE PRESSUPOST

XATEBA sol·licita a l'Ajuntament de Xàtiva informació sobre el pressupost destinat en 2018 a la lluita contra la violència masclista. 

La instància va ser presentada en el Registre d'Entrada aquesta mateixa setmana secundant la campanya llançada des d'Alerta Feminista, l'organització que va convocar el 19J tancaments en Ajuntaments en demanda al Govern del pressupost necessari en 2017 per a finançar suficientment la lluita contra la violència de gènere.

Es tracta de visualitzar que les polítiques destinades a combatre la violència masclista el rebuig de la qual és unànime i manifest tant per la ciutadania com per la classe política, compten amb els recursos suficients per a complir els seus objectius, també en l'àmbit municipal.

La campanya anomenada “La vida de les dones no té preu” posar en valor la coherència dels Ajuntaments en assignar els fons necessaris per a combatre el masclisme en totes les seues manifestacions i té com a objectiu la confecció d'un mapa que sistematitze la informació i visualitze el ple consens d'Administracions i ciutadania en aquesta matèria.

Es compleix així a més el compromís dels Ajuntaments que han subscrit el Pacte valencià contra el masclisme sobre l'augment i blindatge de les assignacions pressupostàries, com s'ha fet en la Generalitat valenciana.
Les sol·licituds s'han presentat ja en Ajuntaments com el de Castelló, Elx, Silla o Pobla del Duc.

Per a XATEBA, Associació obstinada en la lluita per la igualtat i contra la violència des de fa 13 anys, Xàtiva demostra així, amb fets contantes i sonantes, la seua condició de ciutat capdavantera i compromesa en la lluita contra la violència masclista que des de 2003 ha assassinat a 913 dones.

 

XATEBA PARTICIPA EN LA REUNIÓ DE LA TAULA DE MOBILITAT

Mar Vicent.
El dijous 23 de Novembre es va reunir la
Taula de Mobilitat on XATEBA té representació.

La reunió va ser fonamentalment per a donar a conèixer el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS ) que és un document sobre el qual es porta treballant diversos mesos, després de la realització d'un diagnòstic amb diferents entitats socials de la ciutat relacionades amb el tema de la mobilitat. 

Han participat associacions de la discapacitat, comerciants, empreses del sector (taxi i bus urbà), organitzacions socials, Policia local, etc…, sobretot en la col·laboració amb l'empresa que ha realitzat tant el diagnòstic com el pla d'acció.

Són curioses algunes de les conclusions del diagnòstic com per exemple la que estableix que es realitzen al dia a Xàtiva un total de 75.000 desplaçaments diaris i que el 86% són dins de la ciutat. La majoria a peu (61%) i un 35% amb cotxe o moto. Bici i bus tenen poc ús.

Els motius dels desplaçaments són sobretot treballe /estudis, quasi un 30% i motius d'índole personal o familiar, un altre 30%. Després s'afigen les compres i l'oci, fins al 40 % el que fa que els desplaçaments amb causes que sobretot afecten a les dones siguen majoritaris.

En l'anàlisi posterior i disseny d'accions s'estableix a més de les motivacions dels desplaçaments dels dones (gestió llar i provisió de cures), el seu menor accés al cotxe.

Té en compte que el disseny de l'espai públic i la seua percepció de seguretat afecta de manera diferents a les dones i pretén solucionar aquesta situació millorant la qualitat de l'espai públic, les condicions de les maneres no motoritzades i el transport públic.

XATEBA CONCLOU LA DESENA EDICIÓ DE “ART Al CARRER”

MCPP. 27/11/2017

XATEBA conclou avui la seua desena sessió de “ART al CARRER”, que enguany ha tingut com a escenari el carrer del Collar de la Coloma.

En la mostra han participat artistes locals i diferents col·lectius, penjant de les balconades un total de 40 obres d'elles 8 noves. L'activitat formava part del programa d'actes commemoratiu del 25 DE NOVEMBRE: DIA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GENERE

En la inauguració de l'exposició que va tenir lloc el divendres 17 de novembre, van participar oferint diversos balls als assistents, la Escola de Danses de Xàtiva, Manu Chàfer “El Gallo” que ens va emocionar amb les seues albaes dedicades a XATEBA i a les dones que pateixen la xacra de la violència. L'acte va concloure amb la participació d'un grup de joves del propi veïnat amb el missatge: NO A LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE.

Ressaltar i agrair la col·laboració desinteressada de tots/as els/les artistes, així com al veïnat del Collar de la Coloma, per la seua acollida i suport.

25 de Novembre a Xàtiva

El dissabte 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, XATEBA va organitzar i coordinar la performance davant l'Ajuntament, com ja ha vingut fent els darrers 10 anys.

Aquesta vegada protagonitzada per alumnat de l'IES Josep de Ribera, alumnat del cicle Promoció de Gènere del CIPFP La Costera, la formació Batudona dirigida per Rytmus, la veu inestimable de Raquel i la col.laboració de Victor Torres.

Unes pinzellades de la cultura patriarcal q ha perpetuat estereotips de gènere tant en dones com en homes al llarg dels anys d'infancia, joventut i en la vida adulta. Anem dibuixant la Porta Violeta per a eixir d'eixe patriarcat cap a una societat on dones i homes es lliuren de cadenes, arriben a la Igualtat Social, on triomfe la Revolució Feminista i ja no hi haja cap nom de dona ni criatura assessinades per a llegir!!!!

https://www.facebook.com/xelo.gomezgarcia/videos/1964824433531849/

NOTA DE PREMSAS DE XATEVA: 25 NOVEMBRE

El 25 de Noviembre es una fecha significada para XATEBA - Asociación por la Igualdad y contra la violencia de género- porque ese día se pone de manifiesto de forma explícita y contundente la oposición social y el rechazo que la violencia machista causa en la sociedad.

En el partido judicial al que pertenece la ciudad de Xàtiva se han contabilizado 158 mujeres víctimas de violencia solo en el primer semestre de 2017, lo que significa casi un caso cada día y un incremento sobre los datos recogidos en 2016, según datos publicados por el periódico Levante-EMV.

Es un hecho destacable que el entorno de las mujeres juegue un papel más activo y que de hecho sea el origen de un número considerable de las denuncias presentadas. Y es preocupante que 17 mujeres que presentaron denuncia dieran después un paso atrás y no se atrevieran a seguir el proceso judicial. El primer dato indica una mayor implicación y corresponsabilidad de la sociedad pero el segundo señala la insuficiencia de las medidas y procedimientos encaminados a garantizar la seguridad de las mujeres y fortalecer su decisión de mantener la denuncia.

Con el objeto de ampliar y potenciar la imprescindible colaboración ciudadana, desde hace más de 10 años la Asociación organiza un amplio programa de actividades en esta fecha. Entre ellos hay que destacar de forma especial la concentración y performance que se celebra el mismo día 25 a las puertas del Ayuntamiento como institución ciudadana representativa de una ciudad que no permanece pasiva , ni resignada.

En diversas ocasiones se ha contado con la colaboración en la realización de la performance que acompaña el acto de diversas entidades, grupos artísticos, colaboraciones individuales, etc… Este año será alumnado del IES Ribera e IES Costera quienes colaboran con las integrantes de la Asociación en una representación que es seguro que no dejará indiferente a nadie.

La lectura de los nombres de las mujeres asesinadas es también un elemento fijo de este acto, ya que uno de sus objetivos es recordar, rememorar a cada una de las mujeres y criaturas asesinadas para que no sean doblemente víctimas de su asesino y del olvido al que son sometidas.

XATEBA , con la misma energía y sentido de la responsabilidad que hace 14 años cuando inició su andadura, hace un llamamiento a toda la ciudadanía para que participe en todos los actos programados. Porque entiende que ninguna mujer nace para ser asesinada por el hecho de serlo y que nadie está excluido de esta lucha.

 

En Xàtiva, a 21 de Noviembre de 2017

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Cookies

Registre de visites

Hui 18

Ahir 32

Aquesta setmana 73

Aquest més 513

Totes 26523

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Uneixte a nosaltres

Cercar

Col·labora