Dimecres, 20 October 2021

Celebració Dia de les Dones Escriptores

Amb motiu de la celebració del passat dia 19 d'octubre del dia de les dones escriptores, el taller Literari Feminista de Xateba juntament amb la regidoria de la Dona i Igualtat de l'Ajuntament de Xàtiva es sumen amb el lema proposat per a aquesta edició ¨l'esforç quotidià de les dones¨ fent visible a les dones escriptores mitjançant la lectura dels seus poemes:

-Xelo Llopis
-Laura Casielles
-Begoña Abad
-Carmelina Sanchez
-Ida Vitale
-Belén Reyes
-Encarna Roselló
-Oriette D'Angelo
-Gloria Fuertes
-Lucía Navarro Luna
-Joana Patiño
-Carmen Maroto

Mujeres Xateba

#DIADELASESCRITORAS
#VISIBILITZANTADONES

https://www.facebook.com/casadonesxativa/videos/473704420201872/

ELS WEBINARIS DE XATEBA

La Casa de les Dones de Xàtiva ha seguit treballant durant el temps d’Estat d’Alarma. Va tirar endavant la iniciativa de publicar webinaris amb temàtica feminista amb l’objectiu de continuar el treball de sensibilització, d’informar amb dades concretes, de plantejar temes per a la reflexió, de proporcionar recursos profitosos i eficaços a l’hora d’omplir les hores i dies de confinament.

Carme López, Coordinadora del Taller de Literatura Feminista de Xateba, ha participat en aquesta activitat amb el webinari “LA LITERATURA S’ESCRIU EN FEMENÍ”. Una reivindicació per a la visibilització de la subjectivitat femenina. “La poesia és un altre espai molt vàlid on deconstruir-nos, enderrocar barreres, reflexionar en veu alta sobre com el patriarcat afecta a la nostra manera d’entendre el món i, fins i tot, la nostra pròpia identitat”. Ens proposa lectures i ens regala la seua veu en poemes d’escriptores significatives. Ens proporciona aliment per a l’ànima i l’ànim feminista.

https://www.facebook.com/casadonesxativa/videos/553097338641078/

Xelo Gómez, membre de la Junta de Xateba i mestra jubilada també ha relitazat el webinari “EDUQUEM PER LA IGUALTAT”. Aprofitant el seu treball com a Coordinadora d’Igualtat i Convivència al Taqui, proporciona enllaços a videos i orienta sobre la manera de treballar-los amb les criatures aprofitant el temps de confinament. Ferramentes per a reflexionar en família i aportar el nostre granet de sorra per a construir una societat més justa i solidària....més feminista.

https://www.facebook.com/watch/?v=239101387362627

DONACIÓ DE L’ASSOCIACIÓ DE MOROS I CRISTIANS DE GÈNOVES

El dia 3 de març, l’associació de Moros i Cristians de Gènoves, a través de dos dels seus representants, ens donarem un xec de 200€, una donació del que havien recaptat al concert que organitzaren el 8 de març de 2019.

Des de Xateba manifestem el nostre agraïment a aquesta col·laboració en la sensibilització per la igualtat entre dones i homes i l’eradicació la violència contra les dones en totes les seues manifestacions.

Férem entrega d’exemplars de l’últim butlletí de Xateba, per a l’entitat i la biblioteca de Genovés i ens acomiadarem felicitant la seua iniciativa i amb el compromís de continuar treballant la igualtat en l’àmbit de la festa, on dones i homes participen i gaudeixen unts, en tots els espais i tots els nivells, sense cap tipus de discriminació.

GRÀCIES!!

 

 

CRIDA 8M – “A XÀTIVA LES DONES TAMBÈ PINTEM

Xàtiva quasi no té espais públics de visibilitat i reconeixement de la petjada de les dones a la ciutat: no hi ha un monuments a ciutadanes il·lustres i es poden comptar amb una mà els carrers amb els seus noms.

És per això, que XATEBA, amb l’ànim de dinamitzar i animar a la participació de la celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, convocà el diumenge anterior, el dia 1 de març, a un esmorzar-pintura mural a modo de “Crida” baix el títol “A XÀTIVA LES DONES TAMBÈ PINTEM”.

L‘activitat, amb la qual XATEBA, pretenia posar de manifest la necessitat de treballar per una Xàtiva Violeta en la que la contribució de les dones deixe de ser invisible, es desenvolupà durant tot el matí a la Plaça del Trinquet, lloc pel qual passà un bon nombre de persones, que col·laboraren en la pintura i gaudiren de l’esmorzar i la tertúlia en un racó privilegiat de la ciutat.

La pintura-mural, una al·legoria relativa al treball de les dones que es recollit per una càmera, es va fer al mur d’un solar en pràctic estat d’abandonament que es va condicionar, contribuint amb la dinàmica a la millora considerable de l’entorn urbà.

Es fa necessari assenyalar, que esta actuació, es va dur a terme gràcies a l’entusiasta col·laboració i immens treball de l’Associació de Pintores i Pintors de José de Ribera, sense la qual hauria estat impossible fer realitat. Han estat les pintores i pintors els responsables de realitzar l’esborrany de la pintura, de la seua plasmació en la paret, així com coordinar els treball de pintura i finalització del mural. Moltes hores de dedicació.

La nostra pretensió, un matí de diumenge festiu, compartir esmorzar, que totes les assistents deixaren la seua pinzellada i un missatge en un espai emblemàtic de la ciutat: “A XÀTIVA LES DONES TAMBÉ PINTEM”

L’activitat comptava amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xàtiva i la Conselleria de Igualtat i Polítiques Inclusives.

 

 

 

 

 

 

 

 

XATEBA, ORGANIZA “LA CRIDA” PARA EL “8 DE MARÇ

XATEBA, realizará el domingo 1 de marzo, un almuerzo-pintura mural como llamada a la participación en la celebración del 8 de marzo, Día Internacional de la Mujer. Con esta pintura mural, bajo el título “A XÀTIVA LES DONES TAMBE PINTEM” la asociación también pretende poner de manifiesto la necesidad de trabajar por una Xàtiva Violeta en la que la contribución de las mujeres deje de ser invisible.

XATEBA cuenta, para la realización de la pintura mural, con la colaboración de la Associación de Pintores i Pintors de José de Ribera, responsables de realizar el esbozo que se plasmará en una de las paredes de la plaza, así como de coordinar los trabajos de pintura. Se pretende, que sea una mañana de domingo festivo, en la que además de compartir almuerzo, todas las personas asistentes, puedan dejar su pincelada en la pintura.

La actividad se realizará en la Plaça del Trinquet, de Xàtiva, de 10,30 a 14,00 horas.

¡Ven a pintar!

Organiza: XATEBA

Colabora:
Associació de Pintores i Pintors de Josep de Ribera
Ajuntament de Xàtiva.
Consellería de Igualdad y Políticas Inclusivas.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Cookies

Registre de visites

Hui 18

Ahir 32

Aquesta setmana 73

Aquest més 513

Totes 26523

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Uneixte a nosaltres

Cercar

Col·labora