Miércoles, 11 September 2024

Nits a la Fresca en Femení

BATUCADA RYTMUS.

Aquest espectacle de música d'origen afrobrasiler, interpretat pel bloco RYTMUS BATUCADA, ens va presentar diferents ritmes d'estil samba-reggae, típics de la zona de Salvador de Badia. Interpretat amb els instruments de percussió característics (surdos, repeniques, timbes, caixes…) ens va acostar a aquesta forma d'expressió musical popular que tant ha contribuït a feminitzar la percussió.
L'educació, l'art i la cultura ens empodera com a persones i a més ens uneix en projectes comuns i tan enriquidors com és aquesta formació que gaudeix percutint, ballant, respectant i compartint tot el que crea.

Un cap de setmana intens... perquè les DONES ARTISTES XATIVINES són intenses en la seua generositat, disposades a donar-ho TOT, a fer-nos vibrar amb la seua creativitat comunicativa, amb el seu ritme, amb la seua paraula, amb el seu cant, amb la seua dansa...

 

LAS BATAS QUE SE ABREN POR DETRÁS. Neus Penya-roja.

Amb Neus vam veure que "las batas que se abren por detrás" permeten despullar l'ànima, bregar amb els sentiments, canalitzar les emocions, assumir llàgrimes i somriures i empentar-nos a la vida amb la bandera de l'AMOR, eixe que comença cap a una mateixa i s'escampa amb qui i allo que estimem.

 

DANSA ÉTNICAS "ARASH". Danzas Étnicas Mehari.

Amb les dones ARASH vam poder gaudir de tot el seu treball d'investigació, sentir-nos en comunió amb dones diverses, de cultures diferents i totes elles sabies a l'hora d'expressar amb el seu cos la pulsió de la VIDA, d'omplir-se d'energia amb el plaer del moviment en la dansa.

 

MUJERES DE CARNE Y VERSO. Carmen Maroto amb la col·laboración de Carmen López y Ana Gil

Amb Carmen Maroto, vam poder identificar-nos i sentir-nos reflectides en situacions, pensaments, emocions,.. expressades amb la paraula precisa, amb els girs poètics, amb subtileses... la vida de les persones "de carne y hueso" convertida en ART per una dona de "CARNE Y VERSO".

 

CONCERT DE COPLA. Neus Gil acompanyada a la guitarra per Jose Santos "El Minero".

I també gaudim de la veu templada, càlida i suggerent de Neus Gil, una veu que ens farà viatjar pels records entranyables compartits amb nosaltres des de l'art del seu cant, amb el sentiment que tant valorem en aquesta ARTISTA xativina.

 

AJORNAMENT DEL PREMI XATEBA I EL PREMI XATEBA 2020?

El Premi Xateba és una acció de reconeixement i visibilitat de les dones de la ciutat (o vinculades a ella), que amb la seua trajectòria vital son referents en la construcció d’una ciutat violeta, obrint nous espais en els que no estàvem les dones presents, formant, donant suport i veu a altres dones, desenvolupant amb professionalitat tasques de cura i reivindicant la implicació dels homes en aquest àmbit de la vida, creant nous espais de creixement i apoderament per a les dones, ...

És la fita pública anual més important de Xateba. Una celebració, un moment entranyable per a nosaltres, per a les persones que col·laboren al llarg de l’any i per a la ciutat de Xàtiva. Un acte que entenem no ho podem traslladar al món virtual, ha de ser presencial. És per això que davant aquesta pandèmia hem decidit ajornar el nostre premi, el vostre premi fins que es donen les condicions més adients, més afavoridores d’encontres i rialles.

 Com alternativa i acció de visibilitat de les dones, estem treballant en un nou projecte adaptat a les circumstàncies actuals que hem anomenat “MIRADA VIOLETA EN TEMPS DE PANDÈMIA. Parlen les nostres guardonades.”

 La irrupció de la COVID-19 ha transformat de sobte la nostra vida, està suposant una sobrecàrrega a les dones que ja partíem de situacions desiguals i ha evidenciat totes les dones que encara no tenen els drets bàsics, moltes i molt diverses.

Des de Xateba no podem quedar-nos en silenci, hem d’inventar noves formes d’estar presents en el nou escenari, en la “nova normalitat”. La nostra proposta és donar veu a les nostres guardonades, dones de totes les edats, amb experiències diferents, presents cadascuna en uns àmbits, en els que també la pandèmia ha afectat i afecta cada dia. Xateba és una comunitat, creadora de vincles on treballem per una cultura de ciutat, on eduquem per a la pau amb enfocament de gènere, on hi cabem totes i tots.

Volem mostrar a la resta del món construint benestar dins les nostres possibilitats.

La proposta ha tingut una extraordinària resposta per part de les persones guardonades i estem treballant en ella. Elles ens parlaran i gravarem i compartirem en les xarxes socials i a través de la nostra web. En principi, estava previst començar a meitat de novembre, però la evolució de la pandèmia és ara la que marca el ritme, incert en estos moments.

Serà un collage de veus de dones que ens ajudaran a ampliar la mirada amb ulleres violeta des de les seues experiències i reflexions en temps de pandèmia.

 Gràcies a les guardonades i a totes les persones implicades pel seu afany i compromís.

CULTURA DOMÉSTICA

Cultura Doméstica es un work in progress de Las mitocondria para visibilizar todo lo silenciado en los espacios íntimos domésticos. Desde 2013, María Ángeles Vila (artes plásticas) y Alicia Herrero (artes del movimiento) producen una obra transdisciplinar con una simbología cercana y genuina que parte desde la propia visión personal de las artistas con su familia, y que cuestiona estereotipos de género y reflexiona sobre los cuidados intergeneracionales. Algunas de las obras se han presentado en Italia, Bulgaria y España, con el apoyo de la Embajada de España e Instituto Cervantes. La acción más reciente es la colaboración con la agencia de publicidad Theseriousagency para la campaña Demasiado Mujer. Más info: lasmitocondria.com

https://www.instagram.com/tv/CJyjkMpoUcf/?igshid=uayr19rsfsho

 

Campanya de sensibilització del 25 Novembre 2020

Institut de dansa educocreativa i social (IDES) ha creat un video-dansa dirigit per la coreògrafa i pedagoga Alicia Herrero per a conscienciar de la importància de l’educació en valors en la prevenció de la violència.

Esta producció protagonitzarà la campanya sobre violència contra les dones del dia 25 de novembre 2020, organitzada per Associació Xateba junt amb la Casa de les dones-Regidoria dona i igualtat, Ajuntament de Xàtiva.

 La producció audiovisual inclou:

1. Vídeo presentació

2. Vídeo artístic

3. Vídeo homenatge a les víctimes2020

 

Es centra en quatre moviments corresponents a quatre conceptes, cadascun dels quals persegueix objectius que ajudaran a afermar els valors que necesita la societat justa que volem:

· Igualtat per a desmuntar estereotips que encorseten a dones i homes

· Inclusió per a tenir més empatía i autoestima

· Diversitat per a gaudir d’un tracte amb respecte i tolerancia

· Sororitat per a que el treball cooperatiu i la solidaritat entre les dones marquen el camí de la lluita pels seus drets a qualsevol indret del món.

 

El material audiovisual està baix una llicència de Creative Commons, per la qual se cedeix el dret de reproducció i difusió als centres sempre acreditant l’autoria durant la campanya. No pot ser editat ni modificat ni tindre un ús lucratiu. Els centres són responsables de fer un ús amb la máxima ètica, professionalitat i respecte a les imatges derivades dels/les participants en els vídeos.

Xateba i l’Institut de dansa educocreativa i social agraeixen la vostra participació i contribució.


Agraïm la seua difusió per una societat més justa i plural.
https://youtu.be/EmxHzQLvaWw

 

 

En Xàtiva, el 18 de Novembre del 2020

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Cookies

Registro de visitas

Hoy 16

Ayer 17

Esta semana 72

Este mes 247

Todas 49891

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Unete a nosotras

Buscar

Colabora