Jueves, 20 June 2024

GRUP D’ACOMPANYAMENT: FORMACIÓN VOLUNTARIADO 2019

XATEBA iniciará el miércoles 30 de enero el Curso de Formación en Voluntariado, del Grup D’Acompanyament. El objetivo: Obtener la formación necesaria para acompañar a mujeres que sufren o estén saliendo de situaciones de violencia de género. El curso, que se desarrollará en la Casa de les Dones de Xàtiva consta de cuatro sesiones: 30 de enero, 27 de febrero, 10 de abril y 5 de junio que serán impartidas por la Psicóloga Coto Talens, en horario de 17,30 a 20,30. Las inscripciones se deben dirigir a: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. o llamando al teléfono 642788427.

XATEBA INAUGURA ART AL CARRER 2018

XATEBA inauguró el día 24 de noviembre la XI edición de ART AL CARRER, en el marco de la conmemoración del 25 de Noviembre, Día Internacional contra la Violencia de Género.

El lugar elegido en esta ocasión LA CASA DE LES DONES y su entorno.

En el acto de inauguración contamos con las actuaciones RAKEL FERRERO y ABRAHAM RIVAS, y la participación de las socias y socios de XATEBA, a quienes agradecemos su participación. Las obras estarán expuestas hasta el viernes 7 de diciembre.

 

 

Encuentro Xateba 2018

XATEBA organitza, el proper dia 15 de desembre, l’ Encontre interassociatiu anual. Un acte obert a persones i associacions que pretén ser un espai de reflexió i anàlisi de la realitat que envolta les dones i les seves associacions. El seu títol aquest any és: "Juntes, més forts contra la violència masclista"

En la seva primera part tractarà en profunditat el tema de la violència masclista i, en concret, els recursos necessaris per a la seua eradicació. Si l'any passat, va ser objecte d'estudi el Pacte Valencià contra el masclisme, subscrit al setembre de 2017, aquest any, es donarà a conèixer en profunditat l'informe “SOMBRA”. Aquest informe, elaborat per expertes, pertanyents a l'organització CEDAW i subscrit per més de 200 associacions és el que determina les mancances i incompliments en relació a les mesures promeses contra la violència de gènere. Es tracta d'avaluar el grau de compliment fent balanç del seguiment de les polítiques compromeses pels Governs i Administracions. El seu destinatari és el grup GREVIO, organisme europeu que haurà de dictaminar el grau de compromís dels països. La idea és contrastar el que s'ha dit amb el que, efectivament, s’ha realitzat, per evitar fraus i distorsions que en un tema com la lluita contra la violència no haurien donar-se. Seran les ponents Begoña San José, pertanyent a CEDAW-Espanya i Silvia Escribá de CEDAW-País Valencià. El balanç serà, doncs, d’àmbit estatal com autonòmic.

D'altra banda, en la segona part de l’Encontre, es comptarà amb l'assistència de prop d'una desena d'Associacions de tot el territori. De localitats properes, com ara Alzira, l'Olleria, Montesa, Manuel o Canals però també des d'Oriola o Xirivella, participaran representants d'associacions per reflexionar sobre el paper de les associacions de caràcter local que, dia rere dia, practiquen un "feminisme de proximitat" molt vinculat a la realitat quotidiana. Es tracta de ressaltar la realitat comuna en la qual treballem des del respecte a la diversitat que ens caracteritza. El paper que aquestes Associacions juguen com a motor de la societat, com a interlocutores de l'administració per plantejar necessitats i crítiques necessàries, com a element dinamitzador d'iniciatives culturals, lúdiques i d'oci podria incrementar-se generant espais de trobada i coordinació, on fos possible compartir experiències i recursos. La dinàmica que utilitzarem serà obert, en un cercle de conversa, on les integrants de totes les associacions intentaran determinar les claus per treballar unides i ser així més forts contra la violència masclista.

L’Encontre se celebrarà el dia 15 de desembre al CCX de Xàtiva. Està previst l'inici a les 9.30 hores. Des XATEBA es convida a totes les seues sòcies i socis, a la resta d'Associacions de la ciutat i a tota la ciutadania a què participen en aquest acte.

https://1drv.ms/u/s!Al-K1rP1L37HgSMceCJelTbv3QYC

 

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Cookies

Registro de visitas

Hoy 24

Ayer 32

Esta semana 129

Este mes 622

Todas 46781

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Unete a nosotras

Buscar

Colabora